Wielkanocne bułeczki Hot Cross Buns

 

Wpis znajduję się na nowym adresie bloga:


http://mycarlow.pl/wielkanocne-buleczki-hot-cross-buns/

The following two tabs change content below.
Mycarlow.blog.pl powstał w drugim miesiącu mojego pobytu w Irlandii, a dokładnie 18 marca 2014 roku. Jest moją pamiątką z pobytu oraz przewodnikiem po Hrabstwie Carlow. Na blogu możecie wspólnie ze mną poznawać Irlandię, opisuję życie, kulturę, kuchnię, tradycje, atrakcje turystyczne, święta i wydarzenia.

14 przemyśleń na temat “Wielkanocne bułeczki Hot Cross Buns”

  1. Śliczne wyglądają ciekawa jestem czy zamiast drożdży można dodać naturalnego zakwasu. Nie używam w ogóle drożdży i mąki pszennej za to piekę chleb na naturalnym zakwasie z pełnoziarnistej mąki orkiszowej.

    pozdrawiam

  2. Po świętach jestem pełna, ale te babeczki wyglądają tak smakowicie, że na jedną bym się skusiła :)

  3. Mega:) wyglądają obłędnie i smakują z pewnością wyśmienicie:P

  4. ~Justa pisze:

    W Anglii bułeczki ‚hot cross’ też są bardzo popularne :) oj napiekłam się ich pracując w piekarni :D

  5. ~Mimi.Mami pisze:

    Fanie wyglądają ale nie lubię rodzynek w wypiekach. Mam nadzieję, że bez tego składnika będą równie dobre :)

  6. ~bastalena pisze:

    Podrzuć mi kilka ;) Pysznie wyglądają!

  7. ~blogierka pisze:

    Matko, jak ja je uwielbiałam!! Zajadałam mieszkając w UK, a w pl takich nie ma :/. Dzięki za przepis- zrobię obowiązkowo!

  8. Jak zwykle coś nowego się u Ciebie dowiedziałam, a i znakomity przepis już zanotowałam. :) Będziemy próbować te babeczki, także poza wielkanocnym sezonem. :)

  9. Na pewno je upiekę! Super się prezentują i muszą być przepyszne <3

  10. W następnym poście – koniecznie wykorzystam ten przepis! :)

  11. ~Julka pisze:

    Przez te zdjęcia nabrałam duuużej ochoty aby je zjeść xD Muszę sobie ten przepis gdzieś zapisać, aby zrobić na moje święta :)

  12. ~Roberta.Ka pisze:

    Wyglądają niesamowicie smakowicie! :)

  13. Wyglądają obłędnie! I zapewne tak smakują:)

  14. Ciekawe te bułeczki i fajna tradycja. Przepis wypróbuję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>