Pyszna szarlotka z kruchym ciastem

 

Wpis znajduję się na nowym adresie bloga:


http://mycarlow.pl/pyszna-szarlotka-z-kruchym-ciastem/

The following two tabs change content below.
Mycarlow.blog.pl powstał w drugim miesiącu mojego pobytu w Irlandii, a dokładnie 18 marca 2014 roku. Jest moją pamiątką z pobytu oraz przewodnikiem po Hrabstwie Carlow. Na blogu możecie wspólnie ze mną poznawać Irlandię, opisuję życie, kulturę, kuchnię, tradycje, atrakcje turystyczne, święta i wydarzenia.

9 przemyśleń na temat “Pyszna szarlotka z kruchym ciastem”

  1. ~elma pisze:

    Witaj!, ja bym temu panu nie dała nawet takiego „deserku”!, te obierki można przecież wykorzystać na domowy ocet jabłkowy, który można używać w kuchni zamiast niezdrowego octu spirytusowego, czy kwasku cytrynowego.
    A szarlotka na pewno pyszna, choć – pracochłonna ;(
    Pozdrawiam serdecznie.

    1. Gosia pisze:

      Witam elma :) Szarlotka, owszem – pracochłonna, ale naprawdę – wspaniała, rozpływa się w ustach. U nas w domu znikała w 2 dni!. Polecam, efekt wart jest nakładu pracy.

  2. ~Sylvestrra pisze:

    Wygląda pysznie :)

  3. ~Katsunetka pisze:

    Musze w tym roku zrobić szarlotkę. Ślinka mi cieknie na samą myśl, czekam na wysyp jabłek.

  4. Kocham szarlotkę i bardzo lubię takie przepisy, w których wszystko robi się samemu, a nie korzysta z półproduktów :)

    1. Najbardziej lubię właśnie takie przepisy gdzie jest pokazane wykonanie krok po kroku.

  5. ~justa pisze:

    ojojojo… a miałam dziś piekarnika nie odpalać… :D

  6. Wyjadłem cały kanapkowy pojemnik w ciągu kwadransa. Odmawiam dalszego przyswajania tego ciasta ! ;)

    1. Oj wiem można by zjeść i całą blachę ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>